dimecres, 5 de setembre del 2007

El seu pluralisme


pluralisme


1 m. [LC] Qualitat d’ésser més d’un.
2 m. [PO] [SO] [AD] Doctrina política que defensa el respecte a les tendències diferents que es donen en una societat o organització. Pluralisme polític.
---------------------------------------------

Aquesta és la definició que dona l'institut d'estudis catalans sobre el pluralisme; i pluralista és com es defineix l'acutal govern espanyol, especialment el seu president, José Luís Rodríguez Zapatero. Sí més no això és el que diu.

Suposo que tots recordareu al senyor Zapatero, en la campanya electoral del 2004 com s'omplia la boca parlant de l'estat plurinacional, el pluralisme de la societat espanyola i que si ell governés, acceptaria l'estatut que el parlament català aprovés i que avançaria cap a l'estat federal que molts espanyols volien. Promeses i paraules que amb quatre anys de gestió seva al capdavant del govern espanyol s'han quedat en res, en paper mullat.

El motiu d'aquest post no és únicament que hagi vist la llum i hagi vist que aquest home, que com tots els analistes deien, era el menys centralista i nacionalista espanyol i el més obert a la pluralitat de l'estat que mai s'havia presentat amb opcions reals de guanyar les eleccions espanyoles; que aquest home era un mentider i un manipulador ja ho vaig veure fa temps, concretament quant vaig veure on arribava la seva pluralitat i el seu federalisme, que ha quedat ben palès a l'atricle segon del títol preliminar del nou estatut, on diu que Catalunya és una nacionalitat ( el mateix que deia l'estatut de Sau) i que per distreure als "payeses nacionalistas esos", van dir en el preàmbul de l'estatut que Catalunya era una nació, on jurídicament té la mateixa validesa que un xiclet enganxat a la sola de la sabata, apart pels que no ho sabeu, l'estatut de Sau ja recollia en el preàmbul la voluntat de "la nació catalana".

El fet que m'està empenyent a escriure això és el cartell publicitari que hi ha a l'entrada de la biblioteca de Jaume I de la UPF, on adverteix sobre les malalties de transmissió sexual i com prevenir-les amb l'ús del condó. Tot això firmat pel "Gobierno de España".

No estic criticant que el govern espanyol faci campanyes d'aquesta índole, ans el contrari! Em sembla correctíssim que el govern faci aquest tipus de campanyes entre els sectors que correm més riscos de contraure-les, és més, crec que se n'han de fer! El que critico és que el govern plurinacional espanyol, en una universitat catalana com és la Pompeu Fabra ( que si es sap una mica de biografia sobre aquest home ja n'hi ha prou per refutar aquesta afirmació), a la capital del Principat de Catalunya, es pengi un cartell de prevenció de malalties de transmissió sexual en castellà té collons!

Ara ja sé que molts direu "no n'hi ha per tant" o bé "això passa a tot arreu" o fins i tot " és normal que ho posin en castellà, ja que són el govern d'espanya", però a mi no em serveix. I no em serveix perquè si estem a Catalunya i la llengua pròpia i oficial és el català, el govern espanyol hauria de donar exemple per tal de que la normalització lingüística que aquest país està duent a terme desprès de 40 anys de genocidi lingüístic, tingués el suport de l'administració, o fins i tot no cal demanar tant, només que demostrin una mica de pluralitat de la que tant s'han omplert la boca. Però no ho fan. No ho fan perquè no volen que aquest país normalitzi la seva situació, ja els hi està bé com està ara i de fet pensen que si el català desapareix, serà un maldecap menys que tindran i per fi hauran resolt "el problema catalan".

Doncs bé colla d'hipòcrites, ja podeu anar fent veure com si sentíssiu ploure, que jo no em cansaré de reclamar que es compleixi la llei i que la publicitat institucional es faci en català i també que així ho faci la publicitat privada que vulgui ser emesa en els mitjans públics d'aquest país, i si no accepten aquesta condició, que admetin els seus anuncis per Telecinco, la Sexta, TVE o la COPE, que allà segur que tindran molta gent que els visioni i els hi compri coses.


2 comentaris:

Lídia Pelejà ha dit...

Ben dit Ignasi!
Una mica més i et vec a la PUC! ;)

Ignasi Bosch ha dit...

hehehe ja saps Lídia m'agrada controlar l'entorn del sindicat... ;) aviat Estudiants completerà l'engoliment de les PUC, la penetració ha començat! HAHAHA!