dimecres, 25 de juny del 2008

S'ha de demanar permís per estimar?

Volia fer un post parlant sobre el proper dia 28 de Juny, que pels que no ho sabeu, és el dia de l'orgull dels gais i lesbianes, un dia de reivindicació de la seva condició sexual i de poder-la exercir amb total normalitat.

Però com que des de les JERC Osona, Ripollès i Lluçanès hem redactat un manifest commemorant aquest dia, el penjo ja que en comparteixo el 100% del contingut.




Aquest proper dissabte 28 de juny, data en la que es commemora el dia de l'Orgull Gai i Lesbià, les JERC d'Osona, Ripollès i Lluçanès portarem a terme un acte reivindicatiu i informatiu a la ciutat de Vic.

Com a organització política d'esquerres (Jo aquí hauria posat socialista :P) i conscienciada amb els problemes socials dels diferents col·lectius de la nostra societat, les JERC volem ajudar a eradicar un odi encara massa estès a les nostres comarques, un odi que es fonamenta en la ignorància i el desconeixement cap a la orientació sexual diferent a la majoritària.

L'homofòbia, l'odi a la homosexualitat, es viu encara de manera activa i passiva entre la ciutadania que, ja sigui a través d'una actitud burlesca o agressiva, no permet a les persones gais, lesbianes, bisexuals o transsexuals, expressar els seus sentiments en llibertat provocant, en molts casos, el tancament i el sofriment del col·lectiu donant la sensació, d'aquesta manera, que a les nostres comarques no hi ha homosexuals o que són tan sols una petita minoria estancada en uns estereotips. Aquesta visió és totalment contrària a la realitat social que demostra que com en qualsevol altre lloc del món l'homosexualitat existeix i no s'ha de veure com una malaltia, una desviació o un problema, sinó simplement com el què és: una orientació sexual tan legítima i natural com la heterosexualitat; que un home estimi un home, que una dona estimi una dona, que una persona vulgui canviar de sexe o vestir com el sexe contrari, és quelcom tan natural com la relació entre un home i una dona.

Les JERC creiem, i així ho hem demostrat en vàries campanyes i actes, que una societat madura i democràtica ha de respectar i acceptar tots els seus membres, les burles amb determinades paraules o agressions ja més greus, són fruit d'una tradició retrògrada i ignorant que cal canviar per fer dels nostres pobles, viles i ciutats, llocs més oberts, respectuosos i exemplars.

És per això que les JERC ens sumem a la commemoració del dia de l'Orgull Gai-lèsbic amb un acte que sota el lema "S'ha de demanar permís per estimar?", dins el marc de la campanya "Propera parada: la llibertat!" tindrà lloc a 2/4 de 7 a la cantonada entre el Carrer Verdaguer i la Plaça Major de Vic.
També durant tot el dia, tindrem una parada informativa.


Be, company, companya: estima com vulguis i no com els altres vulguin!


Salut i Llibertat!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

surts molt maco a la foto!!!!!!!!!!!!!!!! ai si fos gay....:P

Anònim ha dit...

Ai, Nani, tu sempre fent esmenes!!!

No faràs tu cap activitat demà???

Molt bé, crack! ;)

M. ha dit...

El del cartell ets tu? Reconec la teva part de darrera xD

I com que organització SOCIALISTA? Serà socialista del PSOE perquè si no, no ho entenc, no deies que éreu socialdemocràtes? hahahahha

Això sí, pel dret a estimar com vulguem! :)

Anònim ha dit...

M'agrada molt com esrius :)
En Gil deuria estar com a casa (mai millor dit)! He vist les fotos i carda una cara d'orgull i alegria, aguantant la vendera i amb el cap ben alt, sí senyor! jeje

Per cert, em va comentar el teu núbol de llet condensada k el cap de 7mana del 20-21 pujarà a Gurb, k és festa Major de Tona. Si jo pujo a STP ens veiem i nem de festa junts, oiii??

Maiol Sanaüja i Soler-Rossell ha dit...

Una abraçada des d'El Caire, Egipte.

PS: Canvia l'enllaç >> www.maiol.cat

Unknown ha dit...

Bones
davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre les nostres blogs pengem l'Estelada. En el fons són les nostres cases virtuals. Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut