dijous, 27 de setembre del 2007

El càncer de Catalunya

Suposo que la majoria dels que em coneixeu personalment sabeu que a mi el buc insígnia del Grupo Godó, el seu diari més conegut, llegit i comprat, La Vanguardia (Española), no m'ha despertat mai simpatia precisament, sinó tot el contrari. Aquest diari no m'ha agradat mai, no perquè no comparteixi la línia editorial que té, que de fet no comparteixo, sinó pel poder de convicció i l'alta influència que té sobre molts dels habitants d'aquest país.

Aquest poder que té és perfectament lícit, ja que cadascú és lliure de comprar el diari o escoltar la ràdio que vulgui. El que critico és l'hipocresia i el joc brut que fa aquest diari amb els seus lectors, els quals molts d'ells estan tan enganxats a aquest rotatiu, ja que és el diari que sempre han vist a casa i és el que sempre hi ha hagut als quioscos, que accepten tot el que diu aquest com si fos una veritat absoluta i ni es plantegen ni tan sols tenir una visió diferent, sinó que accepten la de la Vanguardia espanyola com a certa.

La Vanguardia és un diari amb més de 125 anys d'història, fet a Catalunya, escrit en castellà, amb una visió nacional espanyola, conservador, monàrquic i que pretén fer-se passar per catalanista. I dic que és hipòcrita perquè s'atreveix a sortir com a defensor de la cultura, la llengua i de la nació catalana quant és el primer que menysprea la llengua fent un diari 100% en castellà a Catalunya, el primer a silenciar la gran majoria d'actes culturals catalans i posar en portada un acte cultural espanyol com per exemple la correguda de Braus d'aquest estiu que va aplegar a la Monumental 35.000 persones (uf! quanta gent! això mereix primera plana i que se'n parli 15 dies!) mentre no van ni tan sols mencionar la darrera edició de l'Acampada Jove, que va aplegar 38.000 persones, i amb prou feines van parlar de la darrera edició del Mercat de Música Viva de Vic.

Aquest diari en 125 anys sempre ha sigut així, però fins ara havia dissimulat, ara ja no fa ni això. La Vanguardia en aquest últim mes, s'ha sectaritzat d'una forma bestial i ha obert amb titulars com "CDC radicaliza su mensaje" o "Duran no acepta la radicalización de Mas y congela su elección para encabezar CiU en las elecciones generales", amb articles d'opinió espanyolistes i regionalistes i amb editorials atacant directament el fet de ser sobiranista i menyspreant i insultant a tots els que s'hi consideren. Perquè ara, precisament ara, la Vanguardia s'ha tret la careta que portava i ha mostrat el seu costat més agressiu, sectari i espanyol?

Doncs perquè ara el sobiranisme és hi ha sigut el centre del debat d'actualitat de l'últim mes a causa dels recents esdeveniments com la crema d'imatges dels reis espanyols, la crisi interna de CiU a causa de la negativa de Duran de refundar el catalanisme, actualitzar-lo i acostar-lo cap a posicions més sobiranistes tal i com Mas proposa, la creació del Centre d'Estudis Sobiranistes i l'implicació de diferents intel·lectuals d'aquest país i la proposta del Vice-president de la Generalitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació el 2014. En vista de que l'actualitat gira entorn del debat sobiranista com mai havia fet fins ara en aquest país, la Vanguardia ha hagut de passar a l'acció per tal de defensar els seus interessos i els interessos dels membres del Grupo Godó i de la seva estimada Espanya amb perles com ara:
" Es evidente que este soberanismo ruidoso y ensimismado perjudica a la causa de Catalunya, pues provoca más recelo entre los propios catalanes que seducción. ¡Flaco favor se hace a la expansión de la lengua catalana si los medios que hacen bandera de ella desprecian a tantos catalanes que sienten o piensan de otro modo! ".
O bé " Alegrarse de la derrota de la selección de Gasol, comprender o relativizar la quema de fotografías de los Reyes, insistir desde los medios públicos en el mapa pancatalanista olvidando el masivo sentir de los valencianos o aprovechar los graves problemas infraestructurales para promocionar la enésima plataforma soberanista no resuelve nada: complica más las cosas de lo que ya están. ".
I per rematar-ho amb aquesta frase "A Catalunya le sobra hervor, pero le faltan palabras sensatas. Falta valentía para defender el principal legado del catalanismo: la defensa de los intereses materiales y culturales de Catalunya y la voluntad de hacerlos compatibles con el progreso de España.".

En resum, La Vanguardia ha declarat la guerra obertament no tan sols al sobiranisme, sinó a qualsevol cosa que faci tuf a canvi i que pugui suposar una variació en la relació actual entre Catalunya i Espanya. Per tan, com a sobiranista, com a nacionalista català, com a persona que estima i defensa la llengua i la cultura pròpia d'aquest país; demano a la resta de sobiranistes i de catalanistes, que deixeu de comprar aquest diari que és el cavall de Troia de l'espanyolisme, la monarquia i el regionalisme dins el Principat de Catalunya i dins de moltes llars de catalans i catalanes orgullosos del nostre país i que volen que aquest pugui assolir el reconeixement que es mereix i no el menyspreu i l'abandó de l'administració espanyola. No doneu ni un cèntim d'Euro més a el Grupo Godó, que venguin la seva porqueria a espanyolistes com ells, que segur que els hi agrada el que diuen!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Collons!!!
Genial, Genial i Genial!
Els Godó són els primers interessats en la permenència de la Nació a l'estat totalitari judicial español.
Endavat amb el boicot a la Vanguardia i als botiflers regionalistes!!!!
Visca la Terra!!

Joan Arnera ha dit...

Estic absolutament d'acord amb tu, i repeteixo dia a dia al meu bloc el meu rebuix a aquest producte espanyolista infecte i pervers.
Cal que els catalans deixem de subvencionar l'espanyolisme més ranci.
I compte, perquè l'Avui comença a mostrar alguns símptomes (encara subtils, encara amagats a les notícies menys nacionalment conflictives, però...)

Albrock ha dit...

Estic d'acord. I A més és anti-americà.

Lídia Pelejà ha dit...

hahahaha vaya tres s'han anat a ajuntar!! ;)
Albrock, m'agrada aquest apunt teu, és ben pròpi de tu... hahaha

Ignasi Bosch ha dit...

XD tens raó Lídia, vaya tres que se'm han ajuntat al bloc!

Pere tu sempre en la teva línia habitual i compartida al 100% per un servidor.

Joan, el problema és que encara molta gent no veu o no vol veure les intencions reals dels redactors de la Vanguardia. fa falta molta pedagogia amb totes les persones que coneixem perquè com a mínim, sapiguen de quin peu calcen els comtes de Godó.

Alex, ets l'hòstia! xDD hahaha m'has fet molta gràcia ;)