divendres, 20 de març del 2009

2009 o 1975? Mossos o Grisos?

Reapareix-ho al cap de molt temps de deixar abandonat aquest bloc i torno a escriure pels fets que van passar abans d'ahir pel centre de Barcelona i que feia molts anys (segons m'han dit, perquè jo tampoc soc tan vell) que no es veien. Però què va desencadenar tots aquests fets? quina papallona va batre les ales i va desencadenar un huracà? Jo entenc que és el Rector de la UB, el senyor Dídac Ramírez.


Quins motius l'han portat a desallotjar l'edifici històric? segons va dir, era degut a una agressió d'un estudiant contrari a l'aplicació de l'EEES a un altre a la Facultat de Geografia i Història - la meva, que tot i ésser aprop de l'edifici històric, no és pas la mateixa-. Jo no hi era en el moment de la suposada agressió i des de l'assemblea del Raval se'n dona una altra versió. No jutjaré quina de les dues parts té raó, però passés el que passés, no serveix d'excusa per fer fora a la gent del Rectorat, ja que ells en els 4 mesos que portaven tancats no havien causat cap problema ni pel correcte funcionament de les classes, ni s'havien enfrontant als estudiants que sí que anaven a classe. L'excusa, al meu entendre, és una "patillada" per treure's de sobre un problema que 1) feia lleig a l'entrada de la universitat i 2) que ni l'actual rector, ni l'anterior no van aprofitar realment aquest "pont simbòlic" que els estudiants havien fet per intentar resoldre el conflicte. Els estudiants tancats molestaven perquè suposaven la voluntat d'intentar parlar i això de parlar és carregós, sobretot quant la institució que dirigeixes et permet prendre les decisions que et doni la gana sense parlar amb els estudiants.


Per l'arbitrarietat amb la que va actuar, el comunicat posterior excusant i justificant el desallotjament que era demencial - primer justifica que faci fora els estudiants i després diu que les vies de diàleg continuen obert! Quin diàleg? Amb els mossos que el rector va enviar a desallotjar?- i el tancament de les facultats de Filologia i Matemàtiques (Edifici històric), així com la de Geografia i Història i la de Filosofia (Edifici del Raval) fins dilluns per intentar evitar que els ànims es calmin (fet que no servirà de res i que no s'havia vist des del franquisme), són motius més que suficients perquè presenti la seva dimissió com a responsable de la institució universitària.


Els altres protagonistes del dia, el cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra (i els seus dirigents), són els altres responsables dels fets del dimecres i que van escenificar el que podria ser un nou esport olímpic: La porra olímpica. Aquest consistirà en que un munt de gent corrin per les pistes mentre els representants de cada país han de donar com més cops millor a cada un dels que corren; els cops a les cames compten 1 punt, al pit i esquena 3 i al cap 5, amb un "bonnus" de 2 punts si trenquen algun os. També obtindran un "bonnus" addicional de 10 punts per periodistes degudament acreditats, de 15 per veïns o "guiris" que passaven per allà i de 50 per nens de 10 anys. Dubto que els espanyols ens deixin tenir selecció pròpia d'aquest esport, perquè segur que ens emportaríem l'or, tot i que anirem bastant renyits amb Països com la Xina, Grècia o el Pakistan.

Conyes a part, si aquests són els que han de garantir la democràcia i la seguretat i el respecte dels drets dels ciutadans, voleu dir que ens fan falta terroristes o dictadors? Quina sort que tenim! Visca la Democràcia!


Reflexió final, aquests fets només hauran servit un propòsit: que la lluita contra la reforma universitària es radicalitzi i que agafi dimensions més grans i desconegudes fins ara, però en cap cas servirà perquè se'n deixi de parlar o perquè els estudiants callem i acceptem els nous Graus. De moment, per dijous de la setmana que ve els sempre "moderats i reformistes" del SEPC, han convocat una vaga general pel proper dijous, que de ben segur les assemblees s'hi sumaran davant l'atac directe que es va veure dimecres. Una cosa és segura, de moment el diàleg pràcticament impossible i seguirà sent així si no roden alguns caps de responsables i es visualitza clarament la voluntat de parlar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

kar sem iskal, hvala

Anònim ha dit...

The skin disease is known by multi-colored fiber-like (filamentous) strands extruding from the skin!
[url=http://www.morgellons-disease-research.com/]morgellons syndrome[/url]