dimarts, 21 d’agost del 2007

No és això, company Carretero...


No és això...

Quant avui he vist com els periodistes de TVE3 quasi bé s'escorrien explicant les últimes declaracions del cap visible del corrent d'ERC, Reagrupament.cat, on deia que si els postulats que defensaven no eren aprovats per la majoria de la militància d'ERC en la conferència Nacional de l'Octubre i en el Congrés del Juny, que algú hauria de crear un nou partit que aglutinés tot l'independentisme descontent, m'he emprenyat molt.

Però què collons pretén aquest home? que tornem al trencament de 1996? a l'independentisme l'hi ha costat quasi bé 10 anys recuperar-se d'aquella trencadissa perquè ara se'n torni a produir una altra? Què pretén, crear un nou fracàs com el PI? És ben bé que aquest home l'hi agrada ser el centre d'atenció. Els debats sobre l'estratègia que ha de seguir l'eina de l'independentisme parlamentari ( ERC) es tenen als congressos, conferencies i consells nacionals del partit, consells on al senyor Carretero no se l'hi veu gaire.

Val a dir que Joan Carretero al capdavant de la conselleria de governació va realitzar una excel·lent tasca, però ara està cavant la seva pròpia tomba. A qui se l'hi acudeix dir això pels mitjans de comunicació que tenen ERC al seu punt de mira des de que al 2003 vam treure 500.000 vots al principat?

No m'agrada la direcció del partit, és més, crec que s'ha de canviar i redefinir l'estratègia a seguir. Però el Sr. Carretero tal i com està actuant tampoc m'agrada i molt menys les solucions que proposa com deixar de banda l'eix social i centrar-se només amb l'eix nacional, com a l'època de Barrera i Colom. Em sap greu, però ERC explotant els dos eixos ha aconseguit que 600.000 persones l'hi donin el seu suport i més que n'aconseguirem si continuem explotant els dos eixos. Però no anirem enlloc si només n'explotem un ( tal i com passa ara i tal i com vol Reagrupament). Ni només Independentistes ni només d'esquerres, Independentistes d' Esquerres! Independentistes d' Esquerra Republicana de Catalunya. Això és el que som i el que hem de continuar sent!

I quant tinguem el debat INTERN que necessitem i que farem, que es posin a tremolar tots els mitjans de comunicació espanyolistes i convergents, que ningú podrà parar la voluntat d'un poble!

Visca la terra i visca la seva gent!

2 comentaris:

Lídia Pelejà ha dit...

el millor aricle que has escrit amb el que va de bloc, Ignasi! ;)
I pel que fa a això que dius, estic molt d'acord que s'ha de ser clarament d'esquerres per tal d'esgarrapar alguns vots del PSC i d'ICV, però recorda una cosa: per l'altra banda tenim a CiU. quans votants d'ERC a les últimes eleccions van cedir el vot als "nacionalistes"??

és molt complicat, això és ben cert, però per això treballem cada dia -per exemple fent militancia des dels blocs- per tal de fer el nostre país cada dia una mica més lliure.

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Molt bon article. Genial visió del que representaria que RCat guanyés el Congrés. Trinxeres. Cal recordar que a trinxeres vam estar entre 5 i 12 diputats. Tal i com dius amb els dos m'hem tingut 23 i podriem superar els 30.