dijous, 13 de setembre del 2007

La nit de les Rambles


Feia més de dos mesos que no em passejava per les Rambles de Barcelona per la nit i val a dir que no han canviat gens ni mica.

Camells intentant que els compris droga merdosa a preu d'or, els pakis que venen cervesa a 1€ i amb els quals pots regatejar fins aconseguir que te'n venguin tres a un €; les dones que fumen tot i que últimament ja no ho fan, deu ser que respecten la llei que prohibeix fumar al lloc de treball; els quinze mil milions de grups de guiris, que van en ramats de 4 a 15 persones, tots ben borratxos, això sí; els yonkis tirats pels bancs individuals i mirant la gent que passa com si fossin d'una realitat llunyana; els grups de joves universitaris que van amunt i avall buscant algun bar inexplorat o alguna discoteca que hi puguin entrar de franc; Quatre aragonesos, dos andorrans i jo caminant amunt i avall buscant un quebbab i l'ovella negra; policies urbans que fan veure que posen ordre i intenten controlar mínimament la marea humana que cada nit es mou per les rambles; i finalment els inconfusibles, incombustibles i permanentment oberts quioscs de les Rambles amb 300 varietats de diaris, revistes i "recuerdo de españa" al costat de banderes espanyoles amb el toro i de catalanes amb el burro o estelades.

Només vaig tardar dos minuts a tornar a sentir aquell carrer com quelcom normal i habitual de la meva vida, tot i que aquests mesos no l'he trobat a faltar precisament. D'aquí quinze dies ja hi tornaré a ser, ara però m'esperen dues setmanes de merescuda calma i relax després de la marató que he fet aquests dies amb els exàmens. Molta sort a tothom i fins a l'inici de curs!

PD: Ara que ja he acabat exàmens, aquest bloc intentarà recuperar la normalitat amb els seus escrits, per tan benvinguts de nou!

1 comentari:

M. ha dit...

Amb aquest text m'acabes de recordar l'escena tan lamentable que vaig viure una nit de setembre en un estat poc adequat per una persona de la meva edat i veient tota la fauna típica de les Rambles. xD