dilluns, 21 de gener del 2008

MAS i JERC: Treballant per la llibertat dels pobles i el socialisme


Aquesta setmana passada, quatre militants de les JERC van anar a Bolívia en el marc organitzat per la Comissió de Política Internacional per col·laborar amb el MAS-Bolívia (Movimiento Al Socialismo) del president indígena Evo Morales. Ja fa molts mesos que s'està intentant organitzar tot plegat i els resultats han valgut la pena. Sense anar més lluny, l'Assemblea Nacional Boliviana ha reconegut el dret dels Països Catalans a reclamar la seva independència i el seu ple reconeixement un com aquesta succeeixi.

També ha servit per explicar la situació existent aquí, que és la mateixa que tenien ells fa encara menys de 200 anys, i comparar la situació socio-econòmica d'ambdues realitats. Aquesta visita, serà recíproca quant pel voltant del 9-M, membres del MAS vinguin aquí i vegin la realitat existent a terres catalanes i l'efecte negatiu que té pel país ser encara una part de l'Estat Espanyol. La veritat és que tinc ganes de conèixer personalment aquests membres que ens visitaran per tal de compartir experiències, realitats i sobretot, poguer mantenir aquestes relacions de cooperació més enllà d'aquestes trobades.

Si voleu més informació sobre això, podeu trobar-la al bloc d'en Marc Puig (un dels quatre jerkis que han travessat el bassalt) i també a la web de les JERC, on explica les diferents trobades amb representants del MAS. Finalment no us perdeu a les JERC sortint per la televisió Nacional de Bolívia on expliquen la seva visita i on també es veuen la seva cara de demacrats després de tantes hores de viatge!

Salut i que visquin els pobles indígenes de Bolívia!

2 comentaris:

Jordi Casals i Prat ha dit...

Em pensava que era en Mas, no en Jaume, sinó l'Artur! ;)

Anònim ha dit...

vosaltres esteu mes aprop de la dreta indenpendentista de Santa Cruz que de la esquerra transformadora del MAS